COMPROMÍS DENUNCIA QUE MÉS DE 8.000 XALETS DE LLÍRIA NO TENEN CONNEXIÓ AL CLAVEGUERAM I ABOQUEN LES AIGÜES RESIDUALS DIRECTAMENT EN POUS CECS

El candidat a l’alcaldia Paco Garcia Latorre proposa un pla director del clavegueram per evitar agressions sobre el medi ambient

Compromís per Llíria ha denunciat la manca de connexió al clavegueram de bona part dels xalets que hi ha actualment al terme municipal. Més de 8.000 habitatges aboquen les seus aigües residuals en pous cecs o, directament, al terra sense cap tipus de control municipal. Compromís per Llíria ha proposat un pla director de clavegueram per evitar una contaminació del medi ambient.

La situació actual s’arrossega des de fa temps i en els 8 anys de gestió del Partit Popular a Llíria no s’ha avançat gens ni miqueta. Ans al contrari, s’ha agreujat amb unes polítiques que no fan sinó fomentar la construcció de zones residencials sense que alhora hi haja els més bàsics serveis públics com el sanejament d’aigües, l’asfaltat dels carrers o l’enllumenat.
El candidat a l’alcaldia de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, ha lamentat l’escassa implicació que ha tingut el Partit Popular “a l’hora de donar una solució a l’abocament incontrolat de les aigües residuals dels xalets tot i que es tracta de ciutadans que paguen els corresponents impostos a l’ajuntament i com a contraprestacions volen rebre una sèrie de serveis bàsics per a la vida norma sense cap problema”.
La coalició ha recordat que l’única solució que ha aportat l’equip de govern en alguns casos ha estat aprovar unes quotes urbanístiques “terrorífiques i fora de l’abast de la majoria de les famílies propietàries de les esmentades edificacions que no poden afrontar els rebuts econòmics que, prèviament, ha aprovat l’ajuntament de Llíria”.
Compromís per Llíria ha defensat la posada en marxa d’un pla director de clavegueram la propera legislatura “per evitar la contaminació sobre el nostre entorn natural i una planificació i una gestió pública de l’urbanisme adient i assumible pels veïns i propietaris dels habitatges; per fer tot això realitat, cal redactar un programa estratègic i un altre d’actuacions que vetlle pels interessos de totes les parts implicades”. Garcia Latorre ha expressat el convenciment que amb la participació dels veïns i un major contacte entre l’ajuntament i les àrees residencials es resoldran els problemes.
El candidat a l’alcaldia de Compromís ha apostat, finalment, per un urbanisme racional, sostenible i econòmic viable “aplicable sense discriminacions ni favoritismes entre les vivendes del nucli urbà i les de les àrees residencials, a més de l’habilitació dels anomenats microecoparcs en diversos indrets del terme municipal per a l’abocament d’enderrocs, mobles i poda”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada