COMPROMÍS PRESENTA AL·LEGACIONS AL TRAÇAT D’ALTA TENSIÓ AERI QUE AFECTA A CENTENARS DE CAMPS DE CULTIU


Garcia: ”L’ajuntament de Llíria no ha fet els deures i ha deixat abandonats als llauradors de la localitat front Iberdrola”.
Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, l’ajuntament de Llíria no ha fet costat als propietaris de parcel·les que es veuran afectades pel traçat aeri d’alta tensió que creuarà el terme de Llíria i afectarà zones d’horta i de camps en plena producció.
De fet, apunta Garcia, mentre l’ajuntament de La Pobla de Vallbona ha fet un estudi exhaustiu del projecte publicat i exposat al públic, on es va apresentar una alternativa tècnica, el consistori de Llíria no ha fet cap treball encaminat a avaluar els danys i afeccions que este nou traçat d’alta tensió pot tindre a nivell mediambiental i de creació de servitud de pas en nombroses propietats particulars.

Davant d’esta deixades per part del Govern Local de Llíria, el grup de Compromís ha presentat una sèrie d’al·legacions al projecte presentat amb la finalitat de que es modifiquen les conduccions de les línies elèctriques per a que es facen per vials públics, tal i com ha proposat l’alcaldesa de la Pobla de Vallbona, i així poder minimitzar els impactes sobre el paisatge, les propietats i la contaminació electromagnètica i l’acumulació de torres en determinats punt de Llíria, com la que es produirà en la zona de La Volta-Les Travesses, on es confluirà amb altres línies de mitja tensió i d’alta tensió, com la que ja està instal·lada per a conduir la producció elèctrica de les eòliques instal·lades en la Serrania.
Per al portaveu ecosocialista, la manera en com es publiquen estos projectes deixa indefensos a molts dels afectats, ja que es fa mitjançant insercions en diaris oficials, que no són de lectura habitual, i a més, si són d’una complexitat tècnica com estos, la possibilitat de presentar al·legacions o propostes alternatives és molt complicada.
Compromís reclama a la Conselleria d’Industria que, abans de que s’aprove el projecte definitiu, s’estudien altres alternatives de traçat, que transcorreguen per vials públics i on les afeccions a propietats agrícoles siga la mínima imprescindible.
El grup ecosocialista apunta que, no es busquen els beneficis cap a l’empresa deixant que es col·loquen torres aèries i es cerquen solucions soterrades, que tot i ser un poc més cares, no hipotequen el paisatge i l’entorn per on tenen que discórrer en el terme municipal de Llíria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada